Невидливиот живот на Ади Лару – В.Е.Шваб

Невидливиот живот на Ади Лару – В.Е.Шваб

Франција, 1714 година. Ади Лару сака само едно: да се ослободи од оковите на животот во провинција за да може сама да господари со својата судбина. Во момент на очај таа се спогодува со ѓаволот, кој за возврат ù ветува слобода и вечна младост. Но, цената за тоа е...
Детето на месечевата светлина – Карен Мекквешчен

Детето на месечевата светлина – Карен Мекквешчен

Вознемирувачки и емотивен трилер што нема да ве остави мирни сè додека не откриете сè за вашите соседи.Една студена јануарска ноќ Шерон излегува во дворот за да го гледа помрачувањето на месечината за кое сите зборуваат. Сакајќи да ја фотографира, го насочува...
Ќе се најдеме во Бомбај – Џени Ешкрофт

Ќе се најдеме во Бомбај – Џени Ешкрофт

Бомбај, новогодишната ноќ 1913 година, а Медлин Брајт, дојденка и сè уште ненавикната на задушливата запурничавост на колонијалната Индија, копнее по сè што оставила во Англија. Точно на полноќ, Меди го запознава Лук Деверо и како што се менува годината, така се...
Изопачена љубов – Ана Хуанг

Изопачена љубов – Ана Хуанг

Алекс Волков е ѓавол со ангелско лице и минато од кое не може да побегне. Трагедијата во детството му го одредила животот и му го поплочила патот кон одмаздата. Воден од безмилосната потрага по успех, тој во своето срце нема место за љубов.Кога е принуден да се грижи...
Јас сум смрт – Крис Картер

Јас сум смрт – Крис Картер

Седум дена по нејзиното киднапирање, го наоѓаат телото на дваесетгодишна жена во празниот дел на меѓународниот аеродром на Лос Анџелес. Телото е поставено со раширени раце и нозе, во форма на петокрака човечка ѕвезда.Обдукцијата открива дека таа била измачувана и...