Бувот лови само ноќе – Самуел Бјорк

Бувот лови само ноќе – Самуел Бјорк

Тинејџерка со проблеми во однесувањето исчезнува од домот за млади. Набргу, на шумска ледина е пронајдено нејзиното мртво тело на постела од пердуви, врамено во пентаграм. Случајот е доделен на Одделението за убиства на полицијата во Осло, со истражителите Холгер Мунк...
Четирите ветришта – Кристин Хана

Четирите ветришта – Кристин Хана

Тексас, 1934. Милиони се без работа и невидена суша ги пустоши Големите рамнини. Фармерите се борат да ја зачуваат својата земја, воедно и својата заработувачка за живот, но жетвата пропаѓа, водата се суши, а прашината се заканува дека ќе ги закопа сите. Пристигнува...
Рандеву – Луиз Џенсен

Рандеву – Луиз Џенсен

Нешто лошо и се случи на Алисон Тејлор. Нејзината саботна вечер почна нормално. Поради разделбата со сопругот, пријателите ја убедуваат да излезе на рандеву со друг човек. Таа е подготвена, нервозна и возбудена. Спремна е да направи чекор кон нејзината нова иднина. До...
Ноќта кога Оливија падна – Кристина Мекдоналд

Ноќта кога Оливија падна – Кристина Мекдоналд

Аби Најт ја буди среде ноќ ѕвонењето на телефонот со трагичната вест дека нејзината ќерка, тинејџерката Оливија, доживеала сравотна несреќа. На Аби и кажуваат дека Оливија се лизнала на мостот и паднала во ледената вода на реката. Сега е во бессознание во болница, а...
Загубената сестра – Лусинда Рајли

Загубената сестра – Лусинда Рајли

Најновата книга од серијалот за седумте сестри!„Загубената сестра“ е последна во низата за сестрите ДАплиез. Секоја од шесте сестри доживеала неверојатно патување за да го открие своето потекло. Но, се уште останува прашањето; која е седмата сестра во семејството и...