ХОРТИКУЛТУРНИ БИБЛИОТЕКИ – СРЕДБА НА ХОРТИКУЛТУРНИ БИБЛИОТЕКАРИ

ХОРТИКУЛТУРНИ БИБЛИОТЕКИ – СРЕДБА НА ХОРТИКУЛТУРНИ БИБЛИОТЕКАРИ

Во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, 22.05.2024.год. кога се одбележува Денот на биодиверзитетот  се одржа Средба на хортикултурни библиотеки од РС Македонија, проект одобрен од Министерството за култура. Во Агендата на настанот беа вклучени предавачи м-р Јелена...
ХОРТИКУЛТУРНИ БИБЛИОТЕКИ БИТОЛА 2024 – ИЗЛОЖБА

ХОРТИКУЛТУРНИ БИБЛИОТЕКИ БИТОЛА 2024 – ИЗЛОЖБА

Како дел од програмата на средбата на хоритикултурни библиотеки поставена е изложба на учениците од III-6 одд.: Меланија Величковска, Андреа Влкановска, Михаил Дуковски, Јована Кочевска, Марија Марковска, Мила Николоска, Никола Петревски, Дамјан Пишмановски и Матеј...
Примери за добра практика од областа на хортикултурата на повеќе библиотеки од РС Македонија

Примери за добра практика од областа на хортикултурата на повеќе библиотеки од РС Македонија

На Вториот дел од стручната средба беа споделени примери на повеќе библиотеки од областа на хортикултурата, Скопје, Пехчево ,Охрид, Кочани, Струмица и многу други кои зборуваа за различни содржини и програми како што се работилници со најмладите (расадување на семиња...
Прогласени добитниците за „Роднокраен автор за 2023 година“

Прогласени добитниците за „Роднокраен автор за 2023 година“

На наше големо задоволство, по повод претстојниот празник на Сесловенските просветители Светите браќа Кирил и Методиј, НУУБ„Св. Климент Охридски“- Битола Ви ги соопштува добитниците на наградата „Роднокраен автор за 2023 година“. Тричлената комисија составена од: м-р...
Меѓународна конференција „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“

Меѓународна конференција „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“

Во организација на Библиотекарското здружение на Република Македонија, на 16-17 мај во Дојран се одржа Меѓународна конференција „Примената на вештачката интелигенција во библиотекарството: предизвици и можности“. На Конференцијата учествува библиотекари од Македонија,...