Читање на раскази со ученици од с. Добрушево

Читање на раскази со ученици од с. Добрушево

Денеска уживавме во читање на раскази со учениците од ООУ „Браќа Миладинови„ од с. Добрушево. Тие денеска ни беа на гости со менторот Бети Марковска. Разговаравме за библиотеката и нејзината работа, ја разгледавме и на крај читавме раскази од Толстој. Потоа следеше...
Се дружиме со учениците од ООУ „Тодор Ангелевски“- Битола

Се дружиме со учениците од ООУ „Тодор Ангелевски“- Битола

„Учете го вашето дете на наука, не со сила туку со игра.“ – Платон Учениците од V одделение со својата наставничка Лили Јанковска, ја посетија нашата библиотека. Нивните насмеани лица донесоа среќа и ни го направија денот прекрасен. Секој дел од библиотеката беше...
Посета на учениците од ПОУ„Коле Канински“ Буковски ливади

Посета на учениците од ПОУ„Коле Канински“ Буковски ливади

Денес нашата библиотека ја посетија учениците од трето и четврто одделение од ПОУ„Коле Канински“ од Буковски ливади со своите наставнички Весна Ангелевска и Татјана Стаменковиќ. Оваа посета е организирана по повод 20 Ноември – Светскиот ден на детето. Децата се...
20 Ноември – Светски ден на детето

20 Ноември – Светски ден на детето

„Јас имам многу цвеќиња“, рекол, „но најубави цвеќиња се децата.“ – Оскар Вајлд Генералното собрание на Обединетите нации во 1954 година го означи 20 Ноември како Светски ден на детето, кој има за цел да обезбеди благосостојба на децата низ светот и да ги потсети...
Правна клиника – Правен факултет УКЛО – „НЕ за врсничкото насилство“

Правна клиника – Правен факултет УКЛО – „НЕ за врсничкото насилство“

Нашата колешка м-р Фатма Бајрам Аземовска со свое излагање на денешното предавање на тема „НЕ, на врсничкото насилство“ “НЕ за врсничкото насилство”, беше насловот на трибината која денес се одржа по повод одбележувањето на Светскиот ден за превенција од...