Ноќта кога Оливија падна – Кристина Мекдоналд

Ноќта кога Оливија падна – Кристина Мекдоналд

Аби Најт ја буди среде ноќ ѕвонењето на телефонот со трагичната вест дека нејзината ќерка, тинејџерката Оливија, доживеала сравотна несреќа. На Аби и кажуваат дека Оливија се лизнала на мостот и паднала во ледената вода на реката. Сега е во бессознание во болница, а...
Загубената сестра – Лусинда Рајли

Загубената сестра – Лусинда Рајли

Најновата книга од серијалот за седумте сестри!„Загубената сестра“ е последна во низата за сестрите ДАплиез. Секоја од шесте сестри доживеала неверојатно патување за да го открие своето потекло. Но, се уште останува прашањето; која е седмата сестра во семејството и...
Сè поради еден бакнеж – Трејси Eн Ворен

Сè поради еден бакнеж – Трејси Eн Ворен

Бајронови ги бие глас дека се „луди, лоши и опасни луѓе.“ И згора на тоа дека се многу негостољубиви. На преубавата Мег Амберли, никогаш не ѝ паднало на памет дека би можела да му стане вереница на лорд Кејд Бајрон. Но, еден ден, кога се најде среде снежна виулица на...
Што остави зад себе – Елен Мари Вајсмен

Што остави зад себе – Елен Мари Вајсмен

1929 година: На осумнаесетгодишна возраст Клара е растргната помеѓу љубовта на нејзиниот живот и нејзините надмоќни родители, кои ѝ договориле брак. Кога таа ќе го послуша срцето, одбивајќи го веќе договорениот брак, нејзиниот татко ја казнува сурово – сместувајќи ја...
Сличната – Ерика Спиндлер

Сличната – Ерика Спиндлер

Нејзината мајка добива панични напади и само со една пилула се ослободува од демоните што ја мачат. Таа се плаши да не ја наследи менталната историја на својата мајка. Интензивен психолошки трилер, кој не познава граници помеѓу вистината и лагата – реалноста...