Се дружиме со учениците од ООУ „Тодор Ангелевски“- Битола

Се дружиме со учениците од ООУ „Тодор Ангелевски“- Битола

„Учете го вашето дете на наука, не со сила туку со игра.“ – Платон Учениците од V одделение со својата наставничка Лили Јанковска, ја посетија нашата библиотека. Нивните насмеани лица донесоа среќа и ни го направија денот прекрасен. Секој дел од библиотеката беше...
Посета на учениците од ПОУ„Коле Канински“ Буковски ливади

Посета на учениците од ПОУ„Коле Канински“ Буковски ливади

Денес нашата библиотека ја посетија учениците од трето и четврто одделение од ПОУ„Коле Канински“ од Буковски ливади со своите наставнички Весна Ангелевска и Татјана Стаменковиќ. Оваа посета е организирана по повод 20 Ноември – Светскиот ден на детето. Децата се...
20 Ноември – Светски ден на детето

20 Ноември – Светски ден на детето

„Јас имам многу цвеќиња“, рекол, „но најубави цвеќиња се децата.“ – Оскар Вајлд Генералното собрание на Обединетите нации во 1954 година го означи 20 Ноември како Светски ден на детето, кој има за цел да обезбеди благосостојба на децата низ светот и да ги потсети...
Правна клиника – Правен факултет УКЛО – „НЕ за врсничкото насилство“

Правна клиника – Правен факултет УКЛО – „НЕ за врсничкото насилство“

Нашата колешка м-р Фатма Бајрам Аземовска со свое излагање на денешното предавање на тема „НЕ, на врсничкото насилство“ “НЕ за врсничкото насилство”, беше насловот на трибината која денес се одржа по повод одбележувањето на Светскиот ден за превенција од...
Читаме од сликовниците „Ежето Снеже“ и „Куклен театар“

Читаме од сликовниците „Ежето Снеже“ и „Куклен театар“

Денес нашата библиотека ја посетија учениците од прво одделение од ООУ „Св. Климент Охридски“-Битола заедно со своите наставнички Гордана Анастасова, Даниела Петковска и Виолета Стевановска. Тие имаа можност да научат многу нови работи за библиотеката. Ги посетија...
Читаме од сликовниците „Кога ќе пораснеш“ и „Темница“

Читаме од сликовниците „Кога ќе пораснеш“ и „Темница“

Ходниците на нашата библиотека секој ден се исполнети со прекрасните детски лица, чии очиња светкаат од љубопитност. Вчера нашата библиотека ја посетија првачињата од ООУ „Св. Климент Охридски“ – Битола заедно со своите наставнички Лилјана Алабаковска и Весна...