Доделени наградите за ,,Роднокраен автор за 2023 година“

Доделени наградите за ,,Роднокраен автор за 2023 година“

Денес, директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, м-р Бојан Стефановски им ги додели наградите за „Роднокраен автор за 2023 година“, на добитниците во четири категории: Наградата за „Животно дело на Роднокраен автор за 2023“ ја доби писателот Добре...
Изложба на факсимили од роднокрајни писатели – членови на ДПМ

Изложба на факсимили од роднокрајни писатели – членови на ДПМ

Во изложбениот салон на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола поставена е „Изложба на факсимили од роднокрајни писатели – членови на Друштвото на писателите на Македонија“ подготвена од графичката струка од СОУ „Таки Даскало“ – Битола. Изложбата на овие вредни...
АКРЕДИТИРАН СЕМИНАР „МРЕЖНИ СИСТЕМИ НА БИБЛИОТЕКИТЕ“ – Организациони – програмски – електронски

АКРЕДИТИРАН СЕМИНАР „МРЕЖНИ СИСТЕМИ НА БИБЛИОТЕКИТЕ“ – Организациони – програмски – електронски

Овогодишниот Стручен собир и семинар на тема „Мрежни системи на библиотеки“ – Организациони – програмски – електронски, акредитиран од страна на Народната библиотека на Србија, вклучуваше внимателно избрани актуелни теми од областа на современото библиотечно...
Прекрасен перформанс на мјузиклот Мамма миа!

Прекрасен перформанс на мјузиклот Мамма миа!

НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола во соработка со ООУ „Св. Кирил и Методиј“ – Битола организираа прекрасен перформанс на мјузиклот Мамма Миа! во изведба на учениците од деветто одделение од ова училиште под менторство на психологот Жанета Ристевска....
Проект „Меѓународна соработка на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола со македонската библиотека во Трелеборг – Шведска“

Проект „Меѓународна соработка на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола со македонската библиотека во Трелеборг – Шведска“

Проектот „Меѓународна соработка на НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола со македонската библиотека во Трелеборг – Шведска“ се реализираше од 30 мај до 4 јуни 2024 година. Посетата беше на иницијатива на нашата почитувана наставничка и библиотекарка Елизабета Дамева,...
РЕВИЗИЈА 2024

РЕВИЗИЈА 2024

Почитувани корисници и драги читатели! Ве известуваме дека НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола започна со ревизија на библиотечниот фонд од Магацин II формат, тековен број од 1-19899. Од 11.06.2024 – 28.06.2024 нема да може да се позајмува од овој опсег,...