Австрискиот амбасадор Мартин Памер во посета на Библиотеката

Австрискиот амбасадор Мартин Памер во посета на Библиотеката

Директорот на Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола м-р Бојан Стефановски, оствари средба со австрискиот амбасадор, Н.Е. м-р Мартин Памер, кој гостува во Битола, по повод отворањето на 44 издание на ИФФК „Браќа Манаки“....
Лектири на германски јазик -читање и разбирање

Лектири на германски јазик -читање и разбирање

На покана на Австриската библиотека од Битола на ден 12.05.2022 година, во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, се одржа работилница со љубители на германскиот јазик, слушатели од Центарот за германски јазик „Илиеви“ и ученици од средните училишта „Таки Даскало“ и...
Работилница на Австриската библиотека од Битола

Работилница на Австриската библиотека од Битола

На покана на Австриската библиотека од Битола на ден 1.11.2022 година, во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, се одржа меѓу училишна работилница на која учествуваа ученици од две основни училишта од Битола, OОУ “Елпида Караманди” под раководсво на...
Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Елпида Караманди“ – Битола

Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Елпида Караманди“ – Битола

Австриската библиотека во Битола организира литературно читање за ученици од Основното училиште „Елпида Караманди“ Битола. Поканата за учество во настанот ја прифати Билјана Митковска проф. по германски јазик која што ги органзира учениците кои го изучуваат...
Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Гоце Делчев“ – Битола

Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Гоце Делчев“ – Битола

Австриската библиотека во Битола организира литературно читање  за ученици од Основното училиште „Гоце Делчев“ Битола. Поканата за учество во настанот ја прифати Елена Милевска проф. по германски јазик која што ги органзира учениците кои го изучуваат германскиот јазик...
Промоција на книгата „Д-А-Х-Л- Концептот по германски јазик како странски јазик“

Промоција на книгата „Д-А-Х-Л- Концептот по германски јазик како странски јазик“

Универзитет „Св.Климент Охридски“ – БитолаФакултет за администрација и менаџмент на информациски системи – БитолаПОКАНА ЗА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА„Д-А-Х-Л- Концептот по германски јазик како странски јазик“ – автор доц.д-р Валентина Илиева.20.09.2012...