Работилница на Австриската библиотека од Битола

Работилница на Австриската библиотека од Битола

На покана на Австриската библиотека од Битола на ден 1.11.2022 година, во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, се одржа меѓу училишна работилница на која учествуваа ученици од две основни училишта од Битола, OОУ “Елпида Караманди” под раководсво на...
Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Елпида Караманди“ – Битола

Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Елпида Караманди“ – Битола

Австриската библиотека во Битола организира литературно читање за ученици од Основното училиште „Елпида Караманди“ Битола. Поканата за учество во настанот ја прифати Билјана Митковска проф. по германски јазик која што ги органзира учениците кои го изучуваат...
Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Гоце Делчев“ – Битола

Австриската библиотека организира online литературно читање за ученици од основното училиште „Гоце Делчев“ – Битола

Австриската библиотека во Битола организира литературно читање  за ученици од Основното училиште „Гоце Делчев“ Битола. Поканата за учество во настанот ја прифати Елена Милевска проф. по германски јазик која што ги органзира учениците кои го изучуваат германскиот јазик...
Промоција на книгата „Д-А-Х-Л- Концептот по германски јазик како странски јазик“

Промоција на книгата „Д-А-Х-Л- Концептот по германски јазик како странски јазик“

Универзитет „Св.Климент Охридски“ – БитолаФакултет за администрација и менаџмент на информациски системи – БитолаПОКАНА ЗА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА„Д-А-Х-Л- Концептот по германски јазик како странски јазик“ – автор доц.д-р Валентина Илиева.20.09.2012...
Повторно отворена Австриската библиотека во Битола

Повторно отворена Австриската библиотека во Битола

На 20 септември 2012 беше потпишана спогодбата за соработка помеѓу Сојузното министерство за европски и меѓународни работи на Република Австрија и Националната институција Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ Битола за трајно користење на донираните книги...
Посета на студентите од Педагошки факултет – Германски јазик и книжевност од Битола

Посета на студентите од Педагошки факултет – Германски јазик и книжевност од Битола

Студентите ид 1 и 4 година,  професорките доц.д-р Валентина Илиева и   проф. д-р Јаготка Стрезовска  при Педагошкиот факултет –  Германски јазик и книжевност – Битола на ден 27.09.2012 година ја посетија Библиотеката.Посетата беше искористена за...