НА ДЕЦАТА ИМ Е ОНЕВОЗМОЖЕНО ДА ЧИТААТ ПОРАДИ ЗАДОВОЛСТВО

Овогодишниот настан на Светскиот ден на книгата кој е на тема „Читај го она што го сакаш!“, има за цел да ги охрабри младите читатели, бидејќи во свое истражување ни откриваат дека значителен број од нив, се чувствуваат обесхрабрени да го следат сопствениот вкус...

Безвременски љубовни романи кои вреди да ги прочитате барем еднаш во животот

На сите нам ни е добро познато чувството што ни го пружат класичните љубовни приказни, кои се проткаени со доза на мистичност и романтика. Не само што ни даваат можност за миг да „ѕирнеме“ во некои минати времиња, туку можат и да нè поучат на важни работи за животот....

Кои се најчитаните книги на светот?

Книгата е нешто кое може да го промени вашиот живот и да ве однесе во еден поинаков свет. Без оглед на тоа дали сакате да фантазирате или сакате некој реалистичен роман, за секого има совршена книга. Библиотеката „Св. Климент Охридски“ – Битола располага со...