Предавање за „Музиката во Австрија“

Предавање за „Музиката во Австрија“

На 26 април 2013 на Педагошкиот факултет во Битола- Универзитет Св. Климент Охридски  се одржа предавање „Музиката во Австрија“.Амбасадорот на Република Австрија д-р Томас-Михаел Бајер ја прифати поканата на Ректорот на Универзитетот проф. д-р Златко Жоглев, со...
Филмска вечер во Битола

Филмска вечер во Битола

На 25 април 2013  во салата за промоции на НУУБ „Свети Климент Охридски“ во Битола се одржа филмска вечер  организирана од Австриската библиотека, НУУБ  „Св. Климент Охридски“ и Австриска Амбасада Скопје. Филмот „Call me a Jew“ (Наречи ме Евреин) на...
„Зигмунд Фројд или како соништата стануваат реалност“

„Зигмунд Фројд или како соништата стануваат реалност“

Во оргaнизација на Амбасада на Република Австрија во Македонија, почесениот Австриски Конзулат во Битола, Австриската библиотека, во НУУБ „Св Климент Охридски“ – Битола беше одржано предавање на тема „Зигмунд Фројд или како соништата стануваат реалност“ на...
Донација на книги од Pro Helvetia од Швајцарија

Донација на книги од Pro Helvetia од Швајцарија

На 24 септември 2014 година во 12 часот во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола во присуство на амбасадорот на Швајцарија во Р. Македонија, Стефано Лазарото, амбасадорот на Р. Австрија д-р Томас Михаел Баер, почесниот конзул на Р. Австрија и раководител на...
Сите заедно читаме

Сите заедно читаме

НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола во рамките на БИТФЕСТ 2015 започна со спроведување на проектот „ЧИТАМЕ СИТЕ ЗАЕДНО“. Следејќи ги светските трендови и текови на развој на библиотеките, со овој проект се нудат современи алтернативни форми на промоција и...