Музиката во Австрија

Амбасадорот на Република Австријаво Република МакедонијаН. Е. д-р Томас-Михаел Баер ќе одржи предавање „ Музиката во Австрија “(предавање на германски јазик за студентите) петок на 26.04.2013 во 10.00 часотна Педагошкиот факултет –...
Соло вечер на австриската пијанистка Ема Шмит во Битола

Соло вечер на австриската пијанистка Ема Шмит во Битола

На 30 ноември 2012 во историскиот јужномакедонски град Битола се одржа вечер на пијано со австриската пијанистка Ема Шмит, организирана од тамошниот Центар за култура заедно со Австриската библиотека Битола и Австриската Амбасада Скопје.На програмата пред сè се...
Промоција на книгата „D-A-CH-L -концептот во наставата по германски како странски јазик“ на д-р Валентина Илиева

Промоција на книгата „D-A-CH-L -концептот во наставата по германски како странски јазик“ на д-р Валентина Илиева

Во преполната сала за промоции на Националната установа и Универзитетска библиотека Св. Климент Охридски на 20.09.2012 беше промовирана научната публикација на  д-р Валентина Илиева  од страна на проф. д-р Петар Рау во присуство на Неговата екселенција...
Предавање на Австрискиот Амбасадор на правниот факултет – Битола

Предавање на Австрискиот Амбасадор на правниот факултет – Битола

Во рамките на прославата по повод отворањето на Австриската библиотека Австрискиот Амбасадор д-р Томас Михаел Бајер (Dr. Thomas Michael Baier) одржа на покана на Ректорот на Универзитетот Св. Климент Охридски Битола, проф. д-р Златко Жоглев, предавање на тема ...
Денови на европската култура во Битола

Денови на европската култура во Битола

Со оглед на кандидатскиот статус на Република Македонија за членство во ЕУ, значајно е нашите граѓани да бидат запознати со културното богатство на земјите членки. За таа цел, матичната и универзитетска библиотека Св. Климент Охридски организираше деновите на...