Австрискиот амбасадор Мартин Памер во посета на Библиотеката

Австрискиот амбасадор Мартин Памер во посета на Библиотеката

Директорот на Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола м-р Бојан Стефановски, оствари средба со австрискиот амбасадор, Н.Е. м-р Мартин Памер, кој гостува во Битола, по повод отворањето на 44 издание на ИФФК „Браќа Манаки“....
Предавање на теми од книгите на проф. д-р Зоран Крстевски

Предавање на теми од книгите на проф. д-р Зоран Крстевски

Пред преполната сала во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола за нашите верни читатели, предавање одржа проф. д-р Зоран Крстевски кој зборуваше за мудростите кои стојат на страниците на неговите книги „Излез од криза“ и „ Исцелување на душата“. За него Битола...
Ваучери за првачињата од ООУ „Коле Канински“- Битола

Ваучери за првачињата од ООУ „Коле Канински“- Битола

„Замислете сите луѓе да живеат во мир. Можеби ќе кажете дека сум сонувач, но не сум единствениот. Се надевам еден ден ќе ни се приклучиш и ти и светот ќе биде како едно.“- Џон Ленон Денес НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола, го одбележа 21 септември –...
Втора работилница за слем поезија

Втора работилница за слем поезија

На ден 20.09.2023 година се одржа втората работилница за промоција на слем поезијата меѓу младите. Учесниците имаа можност да се претстават со свои творби и на креативен начин да ја пренесат својата порака. Авторските творби ќе бидат дел од слем натпревар каде што ќе...
Бесплатни превентивни прегледи во Библиотека

Бесплатни превентивни прегледи во Библиотека

На ден 15.9.2023 во Библиотеката се прегледаа над 30-тина корисници и беа дел од бесплатните превентивни прегледи. Корисниците освен што направија прегледи разговараа со докторката за своите здравствени проблеми и терапија, им беше измерен шеќер, притисок и ЕКГ на...