Последната годишнина – Лијан Моријарти

Последната годишнина – Лијан Моријарти

Софи Ханивел отсекогаш се прашувала дали згрешила кога го оставила Томас Гордон. Бил совршен, но на денот кога ја запросил, Софи му го скршила срцето.Една година подоцна, Томас повторно влегува во нејзиниот живот за да ја извести дека ја наследила куќата на неговата...
Лажливиот живот на возрасните – Елена Феранте

Лажливиот живот на возрасните – Елена Феранте

Уште една неаполска приказна за преминот од детството во светот на возраснитеУбавото лице на 13-годишната Џована почнува да се менува и да огрдува и таа сè повеќе заличува на тетка ѝ. Барем така мисли нејзиниот татко. Но дали таа ги гледа работите такви какви што...
Невидливиот живот на Ади Лару – В.Е.Шваб

Невидливиот живот на Ади Лару – В.Е.Шваб

Франција, 1714 година. Ади Лару сака само едно: да се ослободи од оковите на животот во провинција за да може сама да господари со својата судбина. Во момент на очај таа се спогодува со ѓаволот, кој за возврат ù ветува слобода и вечна младост. Но, цената за тоа е...
Детето на месечевата светлина – Карен Мекквешчен

Детето на месечевата светлина – Карен Мекквешчен

Вознемирувачки и емотивен трилер што нема да ве остави мирни сè додека не откриете сè за вашите соседи.Една студена јануарска ноќ Шерон излегува во дворот за да го гледа помрачувањето на месечината за кое сите зборуваат. Сакајќи да ја фотографира, го насочува...
Ќе се најдеме во Бомбај – Џени Ешкрофт

Ќе се најдеме во Бомбај – Џени Ешкрофт

Бомбај, новогодишната ноќ 1913 година, а Медлин Брајт, дојденка и сè уште ненавикната на задушливата запурничавост на колонијалната Индија, копнее по сè што оставила во Англија. Точно на полноќ, Меди го запознава Лук Деверо и како што се менува годината, така се...