Турскиот мјузикл „Легендата на птицата Симург“ во Скопје

Мјузиклот „Легендата на птицата Симург“, во кој учествуваат 45 уметници – членови на хорот, на оркестарот и на танцовата група при ТРТ –Турската државна радио телевизија, в понеделник (20 ноември) ќе биде изведен во Домот на АРМ.

Настапот во Скопје е во рамки на балканската турнеја, на која „Легендата на птицата Симург“ ќе биде изведена во Солун, Тирана, Сараево, Белград, Загреб, Букурешт и во Софија. Балканската турнеја е организирана под покровителство на претседателство на Турција и е поддржана од Влада на Турција, ресорните министерства, државната телевизија ТРТ, како и бројни институции од областа на културата.

Повеќе информации на следниот линк: http://tv21.tv/mk/?p=153783

Информации

Објавено на

31/01/2022