ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ НА БИБЛИОТЕКАРИТЕ

ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ НА БИБЛИОТЕКАРИТЕ

Деновиве во повеќе градови во нашата држава (Прилеп, Битола, Радовиш и Охрид) библиотекарите имаа прилика да го проследат предавање на тема „Важноста на читање“ и „Реализација на иновативни библиотечни програми и проекти“ од библиотека „Стефан Првовенчани“ од Краљево...
Изложба на фоторграфии пред и потоа “Believe”

Изложба на фоторграфии пред и потоа “Believe”

Во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“-Битола е поставена мала изложба на фотографии под насловот “Believe”. Како изгледаат фотографиите пред и по едитирање е труд на младата ученичка Михаела Стојановска 4 година смер информатика при САБА -Битола, која...
Кафе и книги со наши локални писатели

Кафе и книги со наши локални писатели

Во месецот на жената – месец март, НУУБ „Св. Климент Охридски“-Битола на кафе ја покани младата авторка Ивана Хаџиевска. Ивана е историчарка и независен истражувач која својата професија како историчар ја користи за да пишува дела кои се од големо значење за...
Љубовта е чувство кое ја компонира најубавата музика

Љубовта е чувство кое ја компонира најубавата музика

На 9.02. во просториите на СОУ„Таки Даскало“- Битола се одржа работилница на која се изработија обележувачи за книги. Учениците од втора и четврта година графичка струка, низ неколку фази изработија прекрасни обележувачи за книги со мисли за љубовта. Почнувајќи од...