English French German Macedonian

Настани

„Сите наши кодоши“ - Зоран Пејковски

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

 

Поетски собир по повод Светскиот ден на поезијата

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 21 март НУУБ „Св. Климент Охридски“ -Битола и Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 - Битола и го организираа поетскиот собир по повод Светскиот ден на поезијата. Беа доделени пофалници и книги за наградените и пофалените учесници на Конкурсот за средношколци. Потоа беа прочитани нивните песни, а се претстави и поезијата на: Елена Ѓ. Костадиновиќ, Никола Илијовски, Христијан Аџиоски, Иван Лозановски, Биљана Т. Димко, Илче Стојановски, Благој Шаклевски... Се разменија искуства, совети, многу позитивна енергија и се даде збор дека вакви средби почесто ќе се организираат.

   

69 години постоење на НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

На  ден 25.03.2014 (вторник)  година со почеток во 11 часот   во библиотеката по повод 69 години од основањето на националната и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола  се отвори ретроспективна  изложба на изданија на  Библиотеката, фотографии и објавени статии  од весници и списанија за развојот и активностите на институцијата.

   

Страница 184 од 258

Сподели на Facebook