English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

„Библиотеката – место за дружење: сите наши активности во 2018 година“.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод одбележувањето на патрониот празник на нашата Библиотека, поставена е изложба на тема „Библиотеката – место за дружење: сите наши активности во 2018 година“. Оваа година библиотеката имаше голем број активности со кои даде значаен придонес во збогатувањето на културиот живот на нашиот град. Дел од тие активности беа претставени преку плакати и покани и истите се поставени во холот на библиотеката како една ретроспектива на богатата културна активност на НУУБ „Св. Климент Охридски“ Битола. Повеќе фотографии следат на следниот линк https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157045556853679&__xts__%5B0%5D=68.ARAh7tR5sFudWrFYwss0UanzKr6k6-_SQq46iESe1G-Ax_iBCHJHRv7mI3DmAKXKuXW_A_QVREIEJ161AnOyEdIyCShqBoq_3ryjcmd8MwMSQ-YstdXZLqtSkSai_vdwba14-094VdhCTjH4jgAqchcOyaBhhsf871sdlsQMXyHLmQWivh7Fwn8XlzN3a_1F8_1ef4Z9zBgC4kyXAJaGB4uROL7PXA3H2dnSsqyR2QoNsUDhBBDGRRiiGKDrfdf5jsLxyPTgIDJtIlEKxqFjDQuA8fS-G2j7sZjW-EWd3Cctb0YlqaL1J1YdP_0_87WJuTv3K-1-zOPKu4tDRa8pRFH-TvLRCORI8UDFYW6W-Af6Kg9lfJJ7R1h27Je8I0fTGmZtohh-x81pQMYi15EGGTN16Adlg0CrUSQLzwbFgVu7UiewN-lRrlYaL2tmMwUUcfeHTGM&__tn__=-UC-R

 

Претставување на творештвото на Винка Саздова пред битолчани

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Денеска се чекаше ред за купување на книги од авторите Винка Саздова и Венко Андоновски во Битолската библиотека.
НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола и Издавачкиот центар ТРИ со големо задоволство на битолските читатели им организираа средба со една од најпопуларните македонски авторки, Винка Саздова и промоција на нејзиното творештво.
На оваа прва средба на Винка Саздова со битолската публика, имаа можност да се запознаат одблизу со авторката чии романи допреа до илјадници читатели во Македонија, но и пошироко. За творештвото на Саздова говореше нашиот истакнат автор, проф. д-р Венко Андоновски.

Читај повеќе: Претставување на творештвото на Винка Саздова пред битолчани

   

Мотивациски семинар под наслов „ДА, ТИ МОЖЕШ“!

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Драги наши, Имаме убава вест за вас! На наше огромно задоволство ја завршуваме оваа година со трет мотивациски семинар под наслов „ДА, ТИ МОЖЕШ“! Настанот е во организација на НУ Универзитетската Библиотека “Св. Климент Охридски” – Битола во соработка со Универзитетското радио УКЛО ФМ и емисијата за личен развој „Лабораторија на идеи“. Настанот ќе се одржи на 13 декември (четврток) со почеток од 18:00 до 19:30 часот во просториите на НУ Унивирзитетската Библиотека „Св. Климент Охридски‟ – Битола. Декември е месец на подготовки за годината што ни претстои. Размислуваме за нашите успеси и неуспеси, за тоа што сме оствариле, а што не. Можеби некои од нас сме застанале на позицијата статус кво, можеби сме депресивни, разочарани, без самодоверба, без интерес и сила да го промениме нашиот живот.

Читај повеќе: Мотивациски семинар под наслов „ДА, ТИ МОЖЕШ“!

   

Страница 8 од 211

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер