Настани

Поетите пеат за Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 26.07.2010 во 21 часот во органицација на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола во Магазата се одржа манифестацијата Поетите пеат за Битола. Изборот на поезијата, музиката и сценариото беше во режија на Благој Николов, а стиховите ги говореа Соња Ошавкова и Душко Јовановиќ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Седми саем на книгата - Битола 2010

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

   

Научна средба – 1100 години од смртта на Свети Наум Охридски

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 18.05.2010 година (вторник) во Националната установа – Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола се одржа Научна средба по повод 1100 години од смртта на Свети Наум Охридски. На средбата присуствуваа еминентни научници од соодветната област: д-р Вера Стојчевска – Антиќ, д-р Ѓорѓи Поп Атанасов, д-р Павле Митревски, д-р Наум Целакоски, Добре Тодоровски и Владо Ѓоревски. Секој од учесниците настапи со свој труд, кој ќе биде објавен во Зборник на научни трудови.

Ова е проект одобрен од Министерството за култура за 2010 година од библиотечна дејност. Раководител на наведениот проект е Ленче Андоновска, виш библиотекар.

   

Страница 271 од 314

Сподели на Facebook