English French German Macedonian

Настани

Промоции 30.08.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа Универзитетска библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола, во рамките на Програмата за културни активности во 2007 година на ден 30.08.2007 година (четврток) во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката организише промоција на книгите: “ЖЕНА НА БРЕГОТ ОД ОКЕАНОТ” и “ХАРФА” од Рада Видиновска. Промотори: м-р. Разме Кумбароски, писател и Никола Кљусев, академик.

Академик Рада Видиновска е современ македонски писател, поет, преведувач и есеист која живее и работи во Торонто, Канада. Автор е на книгите поезија: “Бисерни капки од Нијагара”, “Белези на душата”, “Молњи во окото”, “Скришни огледала” и други. Преведена е на повеќе јазици. Нејзините песни претставуваат тажна исповед низ кои провејува носталгијата по родниот крај.

 

Промоции 05.06.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Македонско - Хрватско друштво “Марко Марулиќ”, Заедницата на хрватите - Битола и Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски”од Битола на 05.06.2007 година, (вторник) во 12 часот, организираат Презентацијата на книги од  Новинарско-издавачката куќа “Хрватска реч” од Суботица. Презентацијата ја отвори почесниот конзул на Р. Хрватска во Битола г-дин Бранко Маретиќ.
   

Промоции 26.04.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа ) На 26.04.2007 година, во салата за промоции на Библиотеката во 12 часот се одржа промоција на новата книга збирка на поезија “Вртлогот на занесот” од младата поетеса Ирена Црвенковска од Битола.
   

Страница 249 од 251

Сподели на Facebook