English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Изложби 04.11.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА БИТОЛА
ИЗЛОЖБА НА КНИГИ

“БИТОЛА НЕКОГАШ И ДЕНЕС”
По повод 4 ти Ноември - Денот на ослободувањето на Битола, Националната и Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола во холот постави изложба на книги под наслов “Битола некогаш и денес” која беше прифатена и од општинската програма за одбележување на овој голем празник на градот. На изложбата беа презентирани 160 монографски публикации и стари фотографии на Битола. Книгите содржински опфаќаа временски периоди од минатото - антиката, од поблиското и подалечно културно историско минато, од општествено економскиот развој  на Битола, од научно истражувачката работа, стопанството, воспитно образовниот процес, културата изданија на Библиотеката, спортот и книги од битолски писатели членови на ДПМ.
Изложбата ја отвори градоначалникот на Битола г-дин Владимир Талески. За изложбата кратко образложение за медиумите во Битола даде г-дин Драги Кабровски вработен во Библиотеката на културни активности.
 

Изложби 5.09.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) По повод 8 ми Септември - Денот на независноста на Р. Македонија,  (третиод Илинден) Библиотеката за негово одбележување припреми изложба на книги кои содржински се однесуваат за создавањето на државата како самостојна и суверена Република Македонија. На изложбата која е поставена во холот на Библиотеката се презентирани голем број на  монографски публикации од фондот со кој располага Националната и Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од нашиот град.
   

Изложби 29.07.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ТЕМАТСКА ИЗЛОЖБА НА КНИГИ

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, во рамките на Битолското културно лето и по повод 105 годишнината од големиот национален празник “Илинден” во холот на Библиотеката постави тематска изложба на книги која го опфаќа периодот пред Илинден за време и после Илинден и неговите традиции. На изложбата се презентирани околу 90 монографски публикации од фондот со кој располага Библиотеката.

   

Страница 226 од 243

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер