Настани

Изложби 13.03.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) ИЗЛОЖБА НА КНИГИ - По повод литературниот Портрет на писателот Владимир Костов што Библиотеката го организираше на 13 Март 2009 година, во Библиотеката вработениот на културни манифестации г-дин Драги Кабровски приреди Изложба на книги од целокупното негово литаратурно творештво комбинирано со објавени текстови во пишаните медиуми.  каширани на картон.
 

Изложби 11.03.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) ИЗЛОЖБА НА КОПАНИЦИ - РЕЗБИ - Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, на 11 Март 2009 година, (среда) во 13 и 30 часот, во нејзините простории свечено беше отворена Јубилејната - Џ Самостојна изложба на копаници на атељје “МАКЕ”од Битола на Јане Злате Крстески  самостоен уметник - копаничар од Битола. Изложбата за отворена ја прогласи претседавачот на Советот на општина Битола г-ѓа Лилјана Кузмановска. На отворањето на изложбата присуствуваше и пратеничката од Битола во Собранието на Р. Македонија г-ѓа Анета Стефановска.
   

Изложби 28.02.1869 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) 28.02.1869 г. Умре Алфонс де Ламартин, француски поет иакадемик. Со своите дела извршил големо влијание на романтизмот во Франција. Во политичкиот живот учествуваше во државниот удар на Наполеон Трети. Најпознати негови дела се “Поетски размислувања”, “Поетски и религиозни хармонии”, “Жаслен” и “Пат на исток”.
   

Страница 280 од 314

Сподели на Facebook