Настани

Доделување ваучери и читање на сликовница во ООУ„Стив Наумов“ - Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Кампањата „Сите во библиотека„ продолжува. На наше огромно задоволство ваучери за едногодишно бесплатно членство беа поделени и на учениците од прво одделение во ООУ„Стив Наумов“- Битола.

Овие дечиња исто така имаа можност да слушнат една прекрасна приказна за „Ежето Снеже“ во која се зборува за другарувањето, семејството и прифаќањето на различностите.

Низ разговор и прекрасна пријатна атмосфера овие дечиња накратко се запознаа со библиотеката и работата на библиотекарите, а тие ги поканија да дојдат да не посетат и да ги искористат ваучерите најдоцна до 1.11.2021
Повеќе фотографии од овој настан на следниот линк: NUUB Facebook

 

Ваучери за учениците од прва година во СОЕУ„Јане Сандански“ Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )
Ваучери за едногодишно бесплатно членсто во нашата библиотека беа поделени и на учениците во средното економско училиште СОЕУ„Јане Сандански“ -Битола.
Тие имаа можност да се запознаат подетално со работата на нашата библиотека и начинот на кој што можат да ги користат сите нашите ресурси: читални за индивуална работа и читални за работа во групи, сали за конференции,
пребарување во мрежата Cobiss.net,
бесплатен Wi - Fi., кафемат итн.
Воедно им посакуваме среќни средношколски денови и ги очекуваме во нашата библиотека да ги искористат ваучерите најдоцна до 1.11.2021 година
   

Изложба по повод 8 Септември - Денот на независноста

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод 8 Септември, Ден на независноста на Република Северна Македонија, во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола поставена е тематска изложба на книги.

Денот на независноста, 8 Септември е празник со кој се одбележува раѓањето и се слави опстојувањето на независна и суверена Република Северна Македонија. Овој празник преставува остварување и континуитет на трудот, вложувањата и пожртвуваноста на многу генерации граѓани кои живеа со мислата за слободна и самостојна држава. Овој празник не потсетува на предизвиците кои сме ги надминале, но и ни дава сила и мудрост да продолжиме понатаму.

Нека е честит 8 Септември, Денот на независноста на Република Северна Македонија!

   

Страница 7 од 293

Сподели на Facebook