English French German Macedonian

Промоции 29.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

СРЕДБА СО ДЕТСКИОТ ПИСАТЕЛ ГОРЈАН ПЕТРЕВСКИ

Во рамките на културната манифестација “Денови на Библиотеката” во салата за промоции на Библиотеката на овој ден се одржа средба со детскиот писател Горјан Петревски од Скопје. За делото на писателот говореше Радован П. Цветкопвски од Битола. Средбата беше проследена и со музички точки во исполнение на градскиот детскиот хор “Свончиња”. На оваа средба гостуваа ученици од ОУ “Гоце Делчев “, “Ѓорѓи Сугарев” и “Елпида Караманди” од Битола.

Сподели на Facebook