English French German Macedonian

Нови трендови во библиотекарството

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола и Американското катче во просториите на Американско катче организираа предавање за вработените во Библиотеката на тема „Нови трендови во библиотекарството“. Предавач беше Alka Bhatnagar (information Resource Officer at U.S. Department of State која моментално работи во Американската амбасада во Белград). На предавањето имавме можност да слушнеме како функионираат библиотеките во Соединетите Американски држави, нивната улога и функција, библиотеките и нивната улога како центри во заедницата.

Сподели на Facebook