Библиотеката домаќин на Еразмус проекти

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола, минатата недела беше домаќин на партнерските состаноци од стратешкото партнерство "РомАБЦ оди напред - понатамошно развивање на иновативни методи за борба против функционалната неписменост кај Ромите и други групи со помали можности во Европа" и на проектот "Грижа за здравјето на Ромите 2".

Чест ни е беше да бидеме домаќини на партнерите од Германија, Унгарија, Романија, Бугарија и Грција, средба на кој присуствуваа општини и невладини организации од наведените земји.
Присутните гости изразија благодарност  до  директорот м-р Бојан Стефановски за гостопримството и поддршката на активностите.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook

Сподели на Facebook