Забавата продолжува со учениците од ООУ „Стив Наумов“- Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Забавата продолжува.
Во НУУБ „Св. Климент Охридски“- Битола се одржаа две работилници со учениците од V-в и V-г одделение, од ООУ „Стив Наумов“- Битола. Учениците заедно со своите наставнички Билјана Палашовска и Весна Стојановска имаа можност да ги слушнат прекрасните Македонски народни приказни „Самоилова невеста“ и „Пиралката невеста - Самоилова“, кои им ги прочита библиотекарот Јасминка Кочевска
Во вториот дел од работилницата, учениците ги набоија цртежите инспирирани од приказните кои претходно ги слушнаа и одлично се забавуваа.

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook

 

 

Сподели на Facebook