English French German Macedonian

Состанок во рамки на проектот "Sasas Jekhvar Jekh - Си беше еднаш

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 15.02.2021 година се одржа онлајн состанок во рамки на проектот "Sasas Jekhvar Jekh - Си беше еднаш..." со сите транснационални партнери. Партнерите ги презентираа своите активности кои беа спроведени во проектот, во текот на последните месеци. На крајот од состанокот се договоривме за одбележување на 26 Февруари - Интернационалниот ден на бајките. Сите партнери ќе читаат бајки од нивната земја, а претставникот од битолската библиотека ќе презентира македонска бајка. Настанот ќе биде онлајн.
Состанокот е во рамки на проектот "Sasas Jekhvar Jekh - Си беше еднаш..." кој е финансиран од Европската комисија преку Еразмус + програмата.
On the 15 February an  online meeting was held with all transnational partners in the project "Sasas Jekhvar Jekh - Once upon a time...". The partners presented their implemented project activities in the last few months. At the end of the meeting, all partners agreed to commemorate 26th February - The International Fairy-tales Day. All partners will read fairy-tales from their country, and the representative from the Bitola Library will present a Macedonian one. The event will be online. The project is funded by the European commission through the Erasmus + programme.

Сподели на Facebook