English French German Macedonian

„Девојчето што премногу си сакаше ќибритчињата“ - Гаетан Суси

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Живеејќи со својот авторитарен татко на еден огромен имот каде што времето одамна сопрело, две деца живеат во некој свој надреален свет, инспириран од читање филозофски дела и витешки приказни. Кога го наоѓаат таткото мртов, сестрата го остава братот и тргнува да купи ковчег во блиското село. Контактот со жителите сурово го трга превезот од романтика и од суеверие и пред нив се открива суровата вистина за нивното постоење. Прекрасна приказна во која ништо не е како што изгледа. Девојчето што премногу ги сакаше кибритчињата е книга-триумф на неизвесноста што ѕирка во срцето на вината, суровоста и на насилството. Идеална за тинејџери што сакаат да доживеат необичен страв.

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер