English French German Macedonian

Педи Кларк, ха, ха, ха

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Педи Кларк, ха, ха, ха е роман во кој целата приказна е раскажана од гледна точка на едно десетгодишно момче што живее во Ирска во средината на дваесеттиот век. Романот е познат по интересната употреба на јазикот, како и по тоа што не е поделен на поглавја, туку на сцени што не следат никаков хронолошки ред. Романот го следи внатрешното патување на Педи кон неговата зрелост. Неговото растење е болно и горчеливо. Иако почетокот е полн со детски и игриви досетки, сè поголемиот антагонизам меѓу неговите родители и распадот на бракот се сè повидливи како што тече приказната...

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер