English French German Macedonian

Дискусија за Глобалната Визија за библиотеките

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

На ден 22.09.2017 г., во организација на Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“, во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје, беше одржан состанок на тема: Дискусија за Глобалната Визија за библиотеките.
https://vimeo.com/229551467
На истиот состанок беа дискутирани повиците за гласање кои ги испраќа IFLA Global Vision со цел да се развие една севкупна дискусија во однос на заедничките прашања кои ги засегаат сите библиотекари и библиотеки ширум светот. Секоја библиотека и секој библиотекар има право да го даде својот глас и своето мислење по однос на неговата професија и визијата која ја има за институцијата во која работи, а вкупните заклучоци ќе бидат сублимат од ваквото гласање.
На состанокот, како претставници на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола беа присутни следните колеги:
Јелена Петровска - директор
Фатма Бајрам Аземовска - оддел за популаризација на книгата
Александар Крстев - оддел за информации. Повеќе информации на следниот линк https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10155790556823679

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер