English French German Macedonian

Настани

Промоција на книгата ЛИНКЕСТИДА И ДЕВРИОП

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

НУ - Универзитетска библиотека
„Св. Климент Охридски“ – Битола

организира

Промоција на книгата
КОРПУС НА СТАРИТЕ ГРАДОВИ И
ТВРДИНИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
АРХЕОЛОШКО, ИСТОРИСКА ТОПОГРАФИЈА
ТОМ I
РАНА АНТИКА
ЛИНКЕСТИДА И ДЕВРИОП

Читај повеќе: Промоција на книгата ЛИНКЕСТИДА И ДЕВРИОП

 

Пирамидите во Македонија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Почитувани,
трагачи по вистината и талкачи низ минатото.По многугодишна археолошка посветеност и теренско истражување на македонското тло и пошироко Ве покануваме на предавање, промоција и презентација на севкупната работа на г-дин Владо Павлов и неговиот тим.

Читај повеќе: Пирамидите во Македонија

   

Свечено одбележан Меѓународниот ден на Мајчиниот јазик

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола  со пригодни манифестации и заедно со своите членови-читатели, го одбележаа 21 февруари- Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.
Централната свеченост  се одржа во 18:30 часот во библиотеката каде беше емитуван документарен филм за кирилицата и словенската писменост во Македонија.

Читај повеќе: Свечено одбележан Меѓународниот ден на Мајчиниот јазик

   

Страница 189 од 251

Сподели на Facebook