English French German Macedonian

Настани

Портрет на писателот Никола Кочовски

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

Промоција на прирачник

PDFПечатиЕ-пошта

( 7 Гласа )

НУ - Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола

организира

Промоција на прирачникот за наставници

ИНСТРУМЕНТИ И ТЕХНИКИ ЗА СЛЕДЕЊЕ И ОЦЕНУВАЊЕ НА
УЧЕНИЦИТЕ ВО ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА

Автор - Билјана Чурлевска Маневска

Поздравна реч
г-дин Науме Ѓоргиевски директор на
НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола

Промотори:
г-ѓа Слободанка Ристевска
г-ѓа Снежана Стојанова

25.10.2013 (петок) во 18 часот
НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола
(сала за промоции)

   

“Творештвото на битолскиот писател Никола Кочовски“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 9 август, во читалната на Роднокрајното одделени при НУУБ „Св. Климент Охридски“  Битола, а во рамките на Битолско културно лето (БИТФЕСТ) и манифестацијата „Битолски книжевни паметења“, вториот ден се одржа Тркалезна маса на тема: “Творештвото на битолскиот писател Никола Кочовски“. На средбата свои излагања имаа писателите: Добре Тодоровски, Панде Манојлов, Петре Димовски, Петко Шипинкаровски од Струга, Тоде Иванов од Охрид, Милица Радевска Димитријоска, Билјана Талевска Димко, а од името на Владимир Костов за творештвото на Кочовски излагаше д-р Николче Вељановски. Гостин на Средбата беше писателот Иван Чаповски.

 

 

   

Страница 182 од 251

Сподели на Facebook