English French German Macedonian

Настани

Литературен конкурс за краток расказ

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод  Осми  Март - Меѓународниот ден на жената, Организација на жени на Општина Битола – Битола и НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола  по седми пат распишуваат традиционален литературен конкурс за краток расказ.
Право на учество имаат сите автори кои пишуваат на македонски јазик.
Пропозиции:
*Тема – ,,Ако љубов немам, ништо не сум. Љубов си Ти”
*Расказот (во 3 примероци) да е најмногу 3 страници А 4 формат. Се потпишува под шифра и се става во поголем плик.

Читај повеќе: Литературен конкурс за краток расказ

 

Продолжуваме со активноста „Да им читаме на децата“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 19.02.2020 година во рамки на проектот „ Да им читаме на децата“  на наше огромно задоволство повторно ги посетивме децата од градинката „Снегулка“. 
Во две средни групи беа реализирани две активности.
Во првата активност на децата од страна на библиотекарката им беше прочитана прекрасната бајка „ Црвенкапа„ од Браќа Грим, по што на истата тема можеа да ги набојат Црвенкапа и волкот.

Читај повеќе: Продолжуваме со активноста „Да им читаме на децата“

   

Семинар за работа со деца со проблеми во учењето (родители, наставници, сите заинтересирани)

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Библиотеката во своите програми за излегување во пресрет на граѓаните за актуелни потреби на заедницата, со Здружението за дислексија „Ајнштајн“ од Скопје организира Семинар за обучување на наставници за работа со ученици кои имаат проблем со дислексија.
Семинарот е наменет за сите заинтересирани лица кои сакаат да бидат обучени за работа со деца кои имаат тешкотии во учењето. Тоа се пред се родители, наставници, воспитувачи, и други заинтересирани лица.

Читај повеќе: Семинар за работа со деца со проблеми во учењето (родители, наставници, сите заинтересирани)

   

Страница 9 од 251

Сподели на Facebook