Настани

Промоции 08.12.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, по повод Патрониот празник на ден 08.12.2007 година, (сабота) во 12.00 часот во салата за промоции на Библиотеката организираше свечено претставување на книгата: “Значајни личности за Битола”.
 

Промоции 14.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА

Во организација на НУУБ “Св. Климент Охридски” и Центарот за културна деконтаминација - Битола во салата за промоции на Библиотеката на ден 14.11.2007 година, во 18 часот организираја Промоција на поемата : “Слики” од младиот битолски автор г-дин Емилијан Дивјакоски. Поемата е заштитена и подржана од Данскиот комитет на УНЕСКО при Министерството за култура на Кралството Данска и Балканскиот оркестар Бјонко и Копенхаген Чалгија во склоп на проектот за “Мир и просперитет на Балканот”. Промотори на книгата беа рецензентите: Г-дин Илија Мерковски и г-дин Илче Стојановски.

   

Промоции 09.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ЛИТЕРАТУРНА СРЕДБА

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” - Битола и Друштвото на писатели на Р. Македонија по повод  одбележувањето на 60 годишнината од основањето на ДПМ и Месецот на книгата организираа Литературна средба на ден 09.11.2007 година, со почеток во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката. На средбата настапија писатели членови на ДПМ од Скопје и Битола.

   

Страница 288 од 293

Сподели на Facebook