Настани

Други активности 10.06.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ДЕН НА КУЛТУРАТА

Во рамките на манифестацијата “Ден на културата” на 10.06.2007 година, во 10.00 часот на плоштадот Магнолија НУУБ “Св. Климент Охридски” од Битола организираше Панаѓур на книгата каде што можеше да се разгледаат најнови книги и по пониски цени од вообичаените да се купат. Панаѓурот привлече голем број посетители од градот и пошироко.

 

Други активности 23.05.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ТРКАЛЕЗНА МАСА-ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ПИСАТЕЛИТЕ

Тркалезната маса се одржа во роднокрајниот оддел на Библиотеката истиот ден со почеток во 10 часот, писателите ги најавуваше г-дин Николче Валјановски вработен во Библиотеката.

   

Други активности 22.05.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ВТОРА РОДНОКРАЈНА СРЕДБА НА ПИСАТЕЛИ

Во организација на Библиотеката на 22 Мај 2007 година, (вторник) во 12 часот во салата за промоции во Библиотеката со работа започна Втората роднокрајна средба на Битолски писатели од Р. Македонија. Присутните писатели и гости ги поздрави директорот на Библиотеката г-дин Науме Ѓорѓиевски кој воедно и ја отвори средбата. Средбата ја водеше г-ѓа Силвана Петрова.

   

Страница 283 од 303

Сподели на Facebook