Настани

Други активности 07.11.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ДЕВЕТТИ ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР НА МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ
Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски”
од Битола, на ден 07 Ноември 2008  година, во роднокрајното одделение со почеток во 12 часот го одржа деветтиот по ред општински натпревар на “Млади библиотекари” до 14 годишна возраст.
На натпреварот учествуваа вкупно 14 претставници по еден од сите Основни училишта од општините Битола, Могила и Новаци и од поголемите селски населби: Бистрица и Добрушево.
За подготовка на учесниците на натпреварот Библиотеката им го обезбеди новиот Прирачник за подготовка на кандидати за натпреварот Млади библиотекари од г-дин Миле Бошески директор на Народната и Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Скопје.

Читај повеќе: Други активности 07.11.2008 г.

 

Други активности 09.10.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ДОДЕЛУВАЊЕ НА МЕДАЛЈИ
Здружението за македонско италијанско пријателство и соработка на овој ден во салата за промоции на Библиотеката со почеток во 12 часот организираше доделување на медалји.
   

Други активности 26.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПЕТТИ САЕМ НА КНИГАТА

На 26 Мај 2008 година, (понеделник) во 20.00 часот во организација на Библиотеката свечено беше отворен Петтиот Саем на книгата Битола 2008 пред Народниот театар.

   

Страница 281 од 303

Сподели на Facebook