English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Посети 28.01.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) АКЦИЈА “ЕДЕН ШКОЛСКИ ЧАС ВО БИБЛИОТЕКАТА” - Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола во наредните денови спроведува акција насловена како (“школски час во Библиотеката”) за сите ученици од Основните училишта. Посетите имаат културно образовен карактер каде што учениците се запознаваат со работата и дејноста на оваа културна установа од посебен општествен интерес од формирањето во далечната 1945 година, до денес и начинот на пребарувањето на саканата книга со помош на компјутерите преку интернет мрежата. Библиотеката во деновиве што следат (29, 30 Јануари потоа 2, 3, 4, 5, и 6 Февруари) Библиотеката ќе ја посетат учениците од Основното училиште “Гоце Делчев”.
 

Изложби 13.03.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) ИЗЛОЖБА НА КНИГИ - По повод литературниот Портрет на писателот Владимир Костов што Библиотеката го организираше на 13 Март 2009 година, во Библиотеката вработениот на културни манифестации г-дин Драги Кабровски приреди Изложба на книги од целокупното негово литаратурно творештво комбинирано со објавени текстови во пишаните медиуми.  каширани на картон.
   

Изложби 11.03.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) ИЗЛОЖБА НА КОПАНИЦИ - РЕЗБИ - Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, на 11 Март 2009 година, (среда) во 13 и 30 часот, во нејзините простории свечено беше отворена Јубилејната - Џ Самостојна изложба на копаници на атељје “МАКЕ”од Битола на Јане Злате Крстески  самостоен уметник - копаничар од Битола. Изложбата за отворена ја прогласи претседавачот на Советот на општина Битола г-ѓа Лилјана Кузмановска. На отворањето на изложбата присуствуваше и пратеничката од Битола во Собранието на Р. Македонија г-ѓа Анета Стефановска.
   

Страница 196 од 230

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер