English French German Macedonian

Настани

Панихида на гробот на Павел Шатев

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод 69 годишнината од смртта на македонскиот револуционер и гемиџија Павел Шатев денес денес беше одржана панихида на неговиот гроб во Светонеделските гробишта во Битола. Бил еден од великаните на македонското револуционерно движење во периодот пред и по Илинденското востание.

Читај повеќе: Панихида на гробот на Павел Шатев

 

Промоција на двата тома од собраните ракописи на Павел Шатев - Историја на Македонија и Борис Сарафов (биографија)

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

 

ДРЖАВНИОТ АРХИВ

НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

И

МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА

ВЕ ПОКАНУВААТ НА ПРОМОЦИЈА

На двата тома од собраните ракописи на

ПАВЕЛ ШАТЕВ - ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА

БОРИС САРАФОВ (биографија)

Избор и превод

Предраг Димитровски

Предговор и редакција

д-р Зоран Тодоровски

Поздравна реч

г-дин Науме Ѓоргиевски

директор на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола

Промотори

проф. д-р Виолета Ачковска

проф. д-р Зоран Тодоровски

НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола
Битола, 30 јануари (среда),  12 часот

 

   

Свечено одбележување на Патронатот на Библиотеката „Свети Климент Охридски“, 2012

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 05.12.2012 (среда) беше свечено одбележан Патронатот на Библиотеката. На присутните им се обрати г-дин Науме Ѓоргиевски, директор на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола. Потоа следеше промоција на изданијата:

- Библиотечната дејност во Битола и Битолско. Книга1, Од зачетоците до 1974 година.

Промотор проф. д-р Златко Жоглев

НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола - DVD

Промотор проф. д-р Сашо Коруновски

- Седма роднокрајна средба со битолските писатели од Македонија - зборник

- Библиотечен тренд

Промотор д-р Николче Вељановски

На крајот следеше КУД „Стив Наумов“ - Битола

   

Страница 191 од 250

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер