Промоции 14.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА

Во организација на НУУБ “Св. Климент Охридски” и Центарот за културна деконтаминација - Битола во салата за промоции на Библиотеката на ден 14.11.2007 година, во 18 часот организираја Промоција на поемата : “Слики” од младиот битолски автор г-дин Емилијан Дивјакоски. Поемата е заштитена и подржана од Данскиот комитет на УНЕСКО при Министерството за култура на Кралството Данска и Балканскиот оркестар Бјонко и Копенхаген Чалгија во склоп на проектот за “Мир и просперитет на Балканот”. Промотори на книгата беа рецензентите: Г-дин Илија Мерковски и г-дин Илче Стојановски.

Сподели на Facebook