English French German Macedonian

Свечено одбележување на Патронатот на Библиотеката „Свети Климент Охридски“, 2012

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 05.12.2012 (среда) беше свечено одбележан Патронатот на Библиотеката. На присутните им се обрати г-дин Науме Ѓоргиевски, директор на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола. Потоа следеше промоција на изданијата:

- Библиотечната дејност во Битола и Битолско. Книга1, Од зачетоците до 1974 година.

Промотор проф. д-р Златко Жоглев

НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола - DVD

Промотор проф. д-р Сашо Коруновски

- Седма роднокрајна средба со битолските писатели од Македонија - зборник

- Библиотечен тренд

Промотор д-р Николче Вељановски

На крајот следеше КУД „Стив Наумов“ - Битола

Сподели на Facebook