English French German Macedonian

Одбележување на Патрониот празник на Библиотеката

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

На ден 5.12.2011 (понеделник) во 18 часот, пред главниот  влез на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола, по повод одбележувањето на Патрониот празник на Библиотеката, свечено беше во употреба осветлувањето на Библиотеката и LED мониторот донација од А.Д. ЕЛЕМ, се доделија благодарници на претпријатија, граѓани, институции итн.

 

Истиот ден се промовираа следниве книги:

1. „Библиотеките во универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола, автори; Науме Ѓорѓиевски, Анета Стефановска

2. „Значајни личности за Битола: образование и наука“ – автори; Науме Ѓорѓиевски, Анета Стефановска, Светлана Талеска, Ленче Андоновска, Благој Николов, Гордана Пешевска, Јоланда Бошевска

Промотери; проф.д-р Златко Жоглев, ректор при универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола и проф.д-р Борис Анѓелков, претседател на Македонското Научно Друштво

3. НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола во меѓународната соработка ( книга и CD), автори; Науме Ѓорѓиевски, Анета Стефановска, Благој Николов, Јоланда Бошевска

• „Климент Охридски“ – изведба на актери од Битолскиот Народен театар

• Промотери; д-р Николче Вељаноски, м-р Анита Анѓелеска –директор на Средното општинско училиште „Таки Даскалот“-Битола

4 . Промоција на книгата „Повоените македонски писатели низ страниците на периодиката во НУУБ “Св.Климент Охридски“ – Битола II , автори; Милка Котевска, Лидија Мирчевска)

Промотор: Благој Николов

5. Шестта роднокрајна средба на битолските писатели од Македонија – зборник на излагања

Промотор; д-р Николче Вељаноски

 

Сподели на Facebook