English French German Macedonian

Дете што чита е возрасен што мисли!

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 24.02.2020 година, над 100 ученици од ОУ „Стив Наумов“ - Битола ја посетија НУУБ „ Св. Климент Охридски“ - Битола со нивните наставнички Анжелика Петковска, Снежана Димтровска, Весна Стојановска и Билјана Палашовска. Учениците и наставничките имаа можност ос страна на библиотекарите да се запознаат со историјата на библиотеката, нејзината дејност и да слушнат како правилно се чита. Библиотекарите им прочитаа извадоци од лектирата за трето одделение „Шеќерното дете“, а потоа од учениците беше побарано да го насликаат истото. Љубопитните дечиња ги исполнија ходниците на библиотеката и на наше огромно заемно задоволство поминавме неколку часа. Секогаш имајте на ум дека читањето создава слободномислечки луѓе. На следниот линк следат повеќе фотографи: https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10158234457438679&__xts__%5B0%5D=68.ARDbJcFlBnnemhcKjbSqvWnsakOMoN6PFNpP1ecsf7UXDNXHYaW3Qo9ncL_PIU_iMCCFuP46ye-sViW_Nps3K62Bq0UjXNd5W8caqoPXiuIsAh9--AgHWgYxUZMnXmflO8Vbs8FmdUMiM840SQSBZ7ufmuAaZfsAX7UZLKJ7u9IRp6C5omIEU7U89O_xjhBMUMy5uD4GhN2gwUFvge7bA345yLWEGkHgVnrKNb_VL6TtYIMwSVV_UL3LNOwOjjtfmX0ikAEJgNKuFp7eI_cqQT-SccksYR-P0amP5kaLwXWccbpsBW0rjq2uERV00iFpzWK6r1T-u_1Wl9CwX4q56cFlT_1G7bw-WEU-XpkTqq5hNMdNhW2O-gcixRGoSVPnKFPRItunqXXgrvsVgYpeTF04Q-P9PVpjdRJ9wb5zoA1MMlZ2z74R3d6xdVPp8yCn69Lcf3c&__tn__=-UC-R&ref=page_internal

Сподели на Facebook