English French German Macedonian

Промоција на on line сликовницата „Среќен роденден“

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Публикацијата е заеднички проект на  НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола и издавачката куќа Едука Мак.
Оnline сликовницата „Среќен роденден“ е од авторката м-р Ели Маказлиева.

Сликовницата содржи разновидни забавни факти за родендените, прекрасни илустрации што се верен придружник на секој расказ. Во неа ќе слушнеме за планирањето на родендените на дванаесет другарчиња, што се вклучени во организацијата и во реализацијата на своите родендени.
На тој начин ќе научат и сами да планираат и ќе се вклучат во организирањето на сопствените прослави и прекрасни интересни забави, стекнувајќи самодоверба.

Во некои од расказите се спознава воспитната порака за семејството и семејните вредности, бонтонот, екологијата и здравата храна.  

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Република  Северна Македонија.

Координатор на проектот м-р Фатма Бајрам Аземовска.

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер