English French German Macedonian

Сестра на месечината

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

„Сестра на месечината“ е петта епска приказна од серијалот „Седумте сестри“.

Тајгета, или нагалено Тиги, е најмистичната а воедно и најдуховна од сестрите Д' Аплиез. По смртта на Тате Солт, Тиги тргнува по трагите на своето потекло и стигнува во далечните и диви планини на Шкотска. Таму се занимава со она што е нејзина професија и нејзина склоност, а тоа е да се грижи за ретки видови животни. Но, во Шкотска го запознава и Чарли Кинард - шармантен кардиохирург, оженет и на прв поглед повеќе од недостижен.

На имотот Кинард, Тиги наидува на Чили, стар, мистичен потомок на хитаноси од Гранада, Шпанија. Уште при првата средба, двајцата ќе почувствуваат меѓусебна приврзаност. Бујната шпанска крв врие во Тиги и таа дознава дека нејзиниот темперамент доаѓа од нејзината врска со легендарната циганска заедница во Сакромонте, а најмногу од нејзината нескршлива баба, големата танчарка на фламенко, Ла Кандела.

Од шкотските планини и Шпанија до Јужна Америка и Њујорк, Тиги го следи патот што ја доведува до нејзиното сложено, но егзотично минато.

Книгава открива и многу од длабоката тајна на Тате Солт, но која е седмата сестра и ккава е улогата на тајното сопче што Тиги го открива во Атлантида - заедничката куќа на сестрите, Лусинда Рајли не открива.

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер