English French German Macedonian

Преплетување

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Една ноќ, на четириесетго-дишнината од матурата, група пријатели чии животи се преплетуваат од средношколските денови, ќе си откријат сѐ за себе. Сите тајни ќе бидат изговорени, сите неуспеси откриени.

Утрото ќе го дочекаат заедно како и многу утра дотогаш, но овој пат ќе бидат целосно сигурни дека животот е пред нив и без оглед на годините, нова среќа доправа им претстои. Ќе откријат на што треба да се надеваат и што доправа ги чека, како и дека надежта и трпението имаат вкус на предизвик.

Тајните задушуваат исто ккао и тагата по младоста. Но, кога ќе ја прегрнеме зрелоста ќе сфатиме дека во таа прегратка се крие спокојот чиј сјај го осветлува времето пред нас. Оваа книга зрачи со храброст и се чита во еден здив. Таа докажува дека чекорот со животот не е загубен само ако не се предадеме. За оние кои ќе го осознаат тоа, иднината е отворена книга преполна со изненадувања.

Кој од нас може со сигурност да реќе дека е среќен? Онака целосно?

И кој од нас има храброст да ја признае болката што неизбежно ја носи во себе? Никој. Ние луѓето сме единствените животни кои лажат.

Едно нешто сум научила, а тоа е д го прифатам животот во онаа форма во која ме снашол и да уживам во него во секој миг.

Сфатив дека само вистината и храброста треба да бидат водилки во животот.

Не лажете се себеси, не залажувајте се. Еден е животот.

 

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер