English French German Macedonian

Календар на активности

PDFПечатиЕ-пошта

јуни 2018

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

сабота

 

 

 

 

1

 

 

2
4

5

 

 

6 7

8

13-та Роднокрајна средба на битолските писатели

10.30 часот

9
11

12

Мотивациски семинар „Моќта на мислата“

18 часот

 

 

13

Промоција на романот „Одбројување“ - Фросина Пармаковска

12.30 часот

Промоција на академик Таки Фити во редовен член на МНД

11.30 часот

 

14 15 16
18

19

 

 

20 21 22

23

Коста Петров

11 часот

 

25

26

 

 

27 28 29

 

 

мај

 

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

сабота

 

1

2

3

4

Изложба на книги по повод 115 години од смртта на Гоце Делчев

5

7

8

9

10

презентација и работилница во рамките на проектите NextLab и ,,Scientix“

18 часот

11

Промоција на книга Мирјана Стојановска

12 часот

12

„Како го победив ракот“ - Билјана Јанеска

11 часот

14

15

 

16

17

18

19

21

22

Вечерна глаголица(работилница со Весела Богдановиќ)

19 часот

23

24

25

26

28

29

30

31

 

 

 

Април

 

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

сабота

2

Одбележување Светскиот ден на книгите за деца и 8 Април - Меѓународниот ден на Ромите

11 часот

Во соработка со Чекор по чекор и Сумнал – здружение за развој на ромската заеница

3

4

5

Велигденско патување

12 часот

ОУ „Гоце Делчев“ – Битола

Училиште за странски јазици Росета Стоун

Француска Алијанса – Битола

австрискиот конзул д-р Валентина Илиева

6

7

 

 

 

 

9

10

11

12

13

14

 

Промоција на книгата „Чудесните светови на Алиса“

 

12 часот

 

 

16

17

18

Промоција на книги – Виолета Јанушева

12 часот

 

ОУ „Кирил и Методиј“ – презентација по повод денот на планетата земја

19

Изработка на бук маркери 12 часот

Во соработка со здружение на уметници ракотворци македонски ракотворби - Битола

20

Предавање на тема Екологија ОУ „Ѓорѓи Сугарев“

 

23

Светски ден на книгата

Читање на пораките во средните училишта во Битола

24

25

26

27

28

 

30

 

 

 

 

 

 

 

Активности март 2018

 

понеделник

вторник

среда

четврток

петок

сабота

1

2

3

5

доделување на признанија и награди по распишаниот конкурс за краток расказ

17 часот

6

„Еден друг вид на учители“

17 часот

7

посета на Хоспис „Сју Рајдер“

12 часот

8

9

10

12

Културните практики поврзани со мартинките

Управа за развој на културното наследство

- 11 часот

13

14

15

16

18

19

12 часот Еко активности во холот на библиотеката

20

Промоција на книга Ренате Велш во

12 часот

21

Одбележување на Светскиот

ден на поезијата – 18 час

22

ОУ „Даме Груев“ – Битола

Поставување на упатствата за заштита на вода, струја итн – 11 часот

23

Драматизација ОУ „Елпида Караманди“ – Битола

И читање на пораки

11 часот

24

26

27

28

Доделување на награди од конкурсот „Чист воздух за сите“

12 часот

29

30

31

Спелинг од 9 до 14 часот

Работилница за Велигденски обичаи во различни земји

Roseta Stoun

- 11 часот

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер