Ќерката – Луси Досон

Некој знае што направила… сега сака да ја натера да плати.

Пред седумнаесет години нешто ѝ се случи на ќерката на Џес. Кога таа ќе се сети на тоа, крвта ѝ замрзнува. Таа се обиде да се помири со улогата што ја одигра во однос на тоа што се случи. Направи грешка и цената на таа грешка е висока: ја промени засекогаш, повеќе не е личноста што некогаш беше, никогаш нема ни да биде.

За да се дистанцира од грешките од минатото, таа се сели и започнува да го живее животот одново со своето семејство. Тоа требаше да биде нов почеток – шанса да го заборави минатото и да ја прифати иднината. Но, кога во нејзиниот дом почнуваат да се случуваат застрашувачки работи, навидум поврзани со она што ѝ се случи на нејзината ќерка, Џес знае дека минато повторно ја достигнало. Некој мисли дека Џес не платила доволно и сака да ја натера да страда поради тајните што ги чувала сите овие години. Секој прави грешки, но дали секој заслужува да му биде простено?

Cobiss link

Информации

Објавено на

09/08/2022