Тајни чувани до гроб – Тами Хоуг

Мариса има минато полно со тајни и сегашност полна со лаги. Сите ја знаат, но никој не ја познава. Кога Мариса е пронајдена брутално убиена, нејзината четиригодишна ќерка Хејли е потпрена на крвавите гради на нејзината мајка – повредена, но жива.
Тони Мендез, ФБИ агент и врвен профилер, се сoочува со загатка од парчиња кои не се вклопуваат. Во истрагата му помага и Ана, која студира детска психологија. Таа ја проучува детската психа по трауматични настани, со надеж дека детските спомени функционираат на ист начин како на возрасните и нема да останат под влијание на емоции – искривени спомени.
Мендез и Ана ги лупат слоевите од животот на Мариса и шокантната вистина што ја откриваат ги доведува дирекно во лице со убиецот кој чува неверојатната тајна: Мариса никогаш не постоела…

Cobiss link

Информации

Објавено на

09/06/2022