Сите лета потоа – Карли Форчан

Шест лета за вљубување – еден миг за разделба. И еден викенд за исправка.
Персефони Фрејзер наместо да ги минува летата на езерскиот брег од своето детство, живее во стан во големиот град, излегува со пријателките и ги држи сите на безбедна оддалеченост од сопственото срце.
Но тоа се менува по еден телефонски повик кој ја тера да поита назад во Берис Беј и во орбитата на Сем Флорек – човекот без кого мислеше дека не ќе може да живее.
Перси и Сем биле неразделни шест лета: замаени попладниња крај вода, топли летни ноќи работејќи во ресторан во период исполнет со книги – тој со учебници по медицина, таа пишувајќи кратки хорор-приказни. Нивното пријателство прераснало во нешто повеќе, нешто од кое застанува здивот, за потоа експлозивно да заврши.
Кога Перси се враќа кај езерото за да присуствува на погребот на мајката на Сем, нивната меѓусебна поврзаност е толку очигледна. Сè додека Перси не успее да се соочи со одлуките што ги донела, двајцата нема да дознаат дали меѓусебната љубов ќе им биде поголема од грешките во минатото.
Шест години и еден викенд: широк, сеопфатен поглед кон љубовта, кон луѓето и кон одлуките што нè обележуваат засекогаш.

Cobiss link – Фонд

Информации

Објавено на

05/06/2023